More

  [Scoop!] Bekendmaking nominaties Dutch Game Awards: meeste nominaties voor Killzone 3 en Proun

  Groter kan het contrast nauwelijks zijn tussen de twee meest genomineerde games. Aan de mega-productie Killzone 3 werkten in totaal meer dan tweehonderd man, Proun is het hobby-project van één programmeur/gamedesigner/artist/componist. Beide games sleepten maar liefst drie nominaties in de wacht voor de Dutch Game Awards.

  (advertentie)
  Aanwezig zijn bij de uitreiking? Klik hier!

  Het geeft aan hoe divers de top van het Nederlandse gameslandschap er inmiddels uiztiet. Hoewel Proun-maker Joost van Dongen voor de muziek- en audioproductie de hulp inriep van Arno Landsbergen, is de game bij uitstek het voorbeeld van een ‘zolderkamer game’.

  Guerrilla Games noch Joost van Dongen zijn onbekend met de Dutch Game Awards. In 2009 won Guerrilla met Killzone 2 in de categorie Best PC/Console en Ronimo Games (waar Van Dongen overdag lead programmer is) mocht de uil voor Best Original Gameplay meen naar huis nemen en veroverde het op de koop toe de Control Industry Award voor Swords & Soldiers.

  Naast Guerrilla en Van Dongen maken vijf studio’s kans op meer dan één Dutch Game Award. Daarbij Vlambeer met Radical Fishing, Vanguard Games met Gatling Gears, en GameHouse Studios met hun casual hit Delicious Emily’s Childhood Memories.

  Opvallend zijn verder de twee nominaties voor Room Racers, het studentenproject van Lieven van Velthoven. Sticky Studios is als enige studio voor meer dan één game genomineerd: Sucker Punch (de advergame voor de film) en Green Lantarn.

  In de categorie Best Serious mag RANJ Serious Game voor Juf in a Box weer een nominatie bijschrijven (de game won eerder al de Accenture Innovation Award en is ook genomineerd voor een Games for Health Europe Award).

  De awards in de vorm van plexiglazen uilen worden uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op donderdag 24 november (tijdens Game in the City) in Amersfoort. Ook de uitreiking van de Games for Health Europe Award en de Control Industry Award staan dan op het programma. Die laatste is een overall award gekozen door de lezers van Control, de genomineerden daarvoor zijn nog niet bekend.

  Na de klik de hele lijst: 

  Best PC/Console

  • Adam’s Venture 2: Solom’s Secret – Vertigo Games
  • Gatling Gears – Vanguard Games
  • Killzone 3 – Guerrilla Games

  Best Handheld/Mobile Game

  • Delicious Emily’s Childhood Memories – GameHouse Studios
  • Phoenix HD – Firi Games
  • WINtA – Triangle Studios

  Best Online Game

  • Green Lantarn – Sticky Game Studios
  • Radical Fishing – Vlambeer
  • Raveleijn – Little Chicken Game Company

  Best Visual Design

  • Gatling Gears – Vanguard Games
  • Killzone 3 – Guerrilla Games
  • Proun – Joost van Dongen

  Best Original Game Design

  • Bygår – Guido Soutens
  • Proun – Joost van Dongen
  • Room Racers –  Lieven van Velthoven

  Best Audio Design & Music

  • Killzone 3 – Guerrilla Games
  • Proun – Joost van Dongen & Arno Landsbergen
  • WINtA – Triangle Studios

  Best Serious Game

  • Body Posture – Militair Revalidatie Centrum Aardenburg, Motek Medical en Grendel Games
  • Juf in a Box – Ranj Serious Games
  • Monster Debugger The Game – De Monsters

  Best Advergame

  • Essent Ice Skating – Witan, Embedded Fitness
  • Phineas & Pherb: Raket naar de sterren – WeirdBeard Games
  • Sucker Punch – Sticky Game Studios

  Best Casual Game

  • Delicious – Emily’s Childhood Memories – GameHouse Studios
  • Dwindle – Unwind
  • Radical Fishing – Vlambeer

  Best Student Game

  • Bygår – Guido Soutens
  • Ichi – Jay van Hutten
  • Room Racers –  Lieven van Velthoven

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img