More

  [Uit Nu!] Juf-in-de-Box van Ranj leert kinderen schrijven

  Eén op de vier leerlingen in het basisonderwijs heeft moeite met schrijven. Nu kan je je afvragen of het fysiek schrijven van letters nog van belang is in deze tijd van computers en toetsenborden, maar het blijkt dat goed met de hand schrijven ook de taalontwikkeling, het tekstbegrip en de ontwikkeling van de fijne motoriek beïnvloedt. Reden genoeg om de kinderen die daarin achterblijven spelenderwijs te trainen in deze vaardigheid. Ranj heeft speciaal daarvoor Juf-in-de-Box ontwikkeld, een spel waarmee basisschoolleerlingen met een digitale pen op een Wacom tablet handelingen uitvoeren. Geen saaie lesstof maar bewegingen die kleine monsters besturen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van kinderfysiotherapie. De game is ontwikkeld in samenwerking met TNO, Donders Institute, Radboud Universiteit en Avans Hogeschool en debuteert vandaag op Games for Health.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Nt7hHsqTomQ’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img