More

  [Event] Koreaan op Game in the City over kansen voor Nederlandse serious games bedrijven

  De Koreaanse Sydney Kim Yun Joong, organisator van het Korea Serious Game Festival, zal optreden als keynote speaker tijdens Game in the City. Doordat Korea beschikt over een zeer uitgebreid glasvezelnetwerk zijn onine entertainment games in de huiskamer daar al heel gewoon. Echter, hoe benutten ze deze infrastructuur voor serieuze toepassingen? Kim Yun Joong zal tijdens Game in the City ingaan op de huidige stand van zaken op het gebied van serious games in Korea en aangeven waar de kansen liggen voor Nederlandse bedrijven.

  Een belangrijke toepassing voor games ligt in de zorg. Pamela Kato, zal tijdens Game in the City meer vertellen over de trainingsgame Air Sky Medic One. Met behulp van deze game worden artsen in opleiding in gesimuleerde noodsituaties geplaatst om te leren omgaan met stress. Door feedback te geven over hartslag en zweetvorming leren de artsen tijdens deze game hoe ze in het echte leven het hoofd koel kunnen houden. 

  Gamification van de IT-sector
  Tijdens Game in the City is er ook veel aandacht voor de zakelijke toepassingsmogelijkheden van games voor bedrijven buiten de game-industrie. Zoals bijvoorbeeld games in combinatie met geografische informatie. Bedrijven als Ranj en Tygron vertellen over hoe je met dergelijke games bestaande of toekomstige situaties kunt bekijken en de invloed van keuzes inzichtelijk kunt maken. NextStage en Syntens geven een workshop over de toepassing van serious games speciaal voor mensen uit de financiële wereld. Dat gaming ook een steeds belangrijker onderdeel wordt binnen informatietechnologie blijkt uit de aanwezigheid van CIOnet, een belangrijk netwerk voor CIO’s en IT-managers. CIOnet zal tijdens Game in the City ingaan op het begrip ‘gamification’ van de ICT.

  Het congres van Game in the City vindt plaats op donderdag 24 november. Kaarten kosten 40 euro (inclusief catering) en zijn hier te bestellen: www.gameinthecity.nl

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img