More

  [Reportage] In het Stedelijk: “Matisse, Malevich, Mondriaan… en Van Dongen!”

  Joost van Dongen kijkt opgetogen rond. Hij staat in de Erezaal in het Stedelijk Museum in Amsterdam en somt op: “Matisse, Malevich, Mondriaan…” Dan wijst hij naar een monitor waar Proun op draait: “En Van Dongen! Mooi rijtje toch?”

  Gisteravond was tijdens Load it! een aantal games opgesteld tussen de vaste collectie van het museum. Naast Proun, waren ook co-op platformer ibb and obb van Richard Boeser en Roland IJzermans en enkele andere buitenlandse games speelbaar. Drie kunstzinnige games, voortgekomen uit een project van het Stedelijk en Submarine Channel waarbij een kunstenaar aan een gamedeveloper werd gekoppeld, debuteerden gisteren. FLX van gamedesigner Sander van der Vegte en kunstenaar Han Hoogerbrugge maakte de grootste indruk (zie afbeelding hieronder).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img