More

  [Nieuws] Triangle Studios maakt game over Friese held Grutte Pier

  Het was geen geheim dat het nieuwe project van Triangle Studios een game over de Friese held Grutte Pier is. Wat wel een nieuwtje genoemd mag worden is dat het spel –Cross of the Dutchman– in de eerste helft van volgend jaar uitkomt. In eerste instantie wordt de game ontwikkeld voor PC, maar de Leeuwardense studio mikt ook nadrukkelijk op een release op XBLA of PSN. “We zijn actief op zoek naar een partner/publisher die ons helpt Cross of the Dutchman uit te brengen en te marketen op die platformen”, zegt directeur Remco de Rooij in een interview met Indiegamemag.com. De game vertelt het verhaal van “Grutte” Pier Gerlofs Donia, een Friese vrijheidsstrijder uit de 16e eeuw. Als zijn vrouw wordt vermoord en zijn dorp vernietigd door Saksische huurlingen, maak Pier het zijn levenstaak om zijn geliefde vaderland te bevrijden van de bezetters.


  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img