More

  [Nieuws] Ranj wint gamejam tegen vergrijzing

  Dit weekend werd in het gebouw van de Dutch Game Garden in Utrecht een gamejam georganiseerd in het kader van het zorginnovatieproject Zorg(en) voor Morgen. Opdracht was een gameconcept te ontwikkelen dat ouderen stimuleert meer te bewegen en de band met de kleinkinderen te versterken. Vier teams deden mee aan de jam en het was uiteindelijk Ranj dat het winnende concept presenteerde op zondag. In hun game Kaap’ren spelen ouderen en kinderen verschillende rollen in het zelfde spel. De kinderen besturen een schip in een ontdekkingstocht over de wereld. De ouderen maken deel uit van de bemanning op het schip en verdienen door het uitvoeren van opdrachten en minigames punten om hun personage beter en efficiënter te maken. De jury beloonde het concept omdat het rekening houdt de uiteenlopende belevingswereld van ouderen en jongeren, maar ze op deze manier toch gezamenlijk een spel laat spelen. Op het eindcongres van Zorg(en) voor Morgen worden alle games gepresenteerd.

  Het winnende team van Ranj met van links naar rechts Roel Ezendam (student van NHTV uit Breda), Paul Bierhaus, Rens van Slagmaat en (Control columnist) Michael Bas.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img