More

  [Uit Nu!] Oorkania van Oorkaan

  Oorkania is een gratis online game die kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier in contact brengt met verschillende soorten muziek. Het spel werd eergisteren gelanceerd met een concert van het KinderOorkest, bestaande uit 150 kinderen en musici van Holland Symfonia in de Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem (zie foto). In Oorkania reist de speler met het ruimtewezentje Oork naar Oorkania om de planeten met muziek te redden. Dat kan door het uitvoeren van opdrachten en het verzamelen van zogenaamde klankballen. Onderweg komt de speler allerlei soorten muziek tegen, van barok tot jazz en van romantiek tot wereldmuziek. Met de verzamelde klankballen en muziekfragmenten maakt de speler zijn eigen muziekcomposities.

  Oorkania is bedacht en gemaakt door Oorkaan (concept en artistieke begeleiding), Vuurroodjunior (concept, vormgeving en coördinatie), Willem Lagerwaard (concept, illustraties en verhaal), Joey Roukens (compositie) en uiteraard Paladin Studios (technische realisatie en animaties) en vele musici en andere medewerkers.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img