More

  [Nieuws] Mark – GameMaker – Overmars neemt belang in Qlvr, maker van edu-apps en games

  Mark Overmars heeft via zijn bedrijf The Game Maker Company een belang genomen in Qlvr Holding. De oprichters van Qlvr, Antoon Sturkenboom en Jaap Gerretsen, zijn — uiteraard — blij met deze investering. Of, de in de woorden van het persbericht: ze “verwelkomen deze steun voor hun internationale strategie.”

  Qlvr (spreek uit als Clever) is gevestigd in de Dutch Game Garden in Utrecht. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen ‘apps waar je slim van wordt’. De educatieve apps en games worden wereldwijd via App-stores verspreid. “De apps van Qlvr onderscheiden zich door een rijke vormgeving, animatie en muziek, in combinatie met een sterke inhoud”, aldus het bedrijf.

  Twee nieuwe titels

  De eerste twee Qlvr-titels voor iPad zijn binnenkort beschikbaar. Explore Vincent, een biografische app waarin het leven en werk van Vincent van Gogh belicht wordt met animaties, interactie en games (opdrachtgever: Van Gogh Brabant). En Jeffy’s World, een app waarmee je kunt ontdekken hoe dag, nacht en de seizoenen ontstaan.

  Kennispartners

  Qlvr is de voortzetting van Media Explosiva dat zich sinds 2008 bezighield educatieve interactieve media. Naast het uitbrengen van eigen series werkt Qlvr samen met kennispartners om apps op de markt te brengen.

  Mark Overmars geniet vooral bekendheid als de man achter de GameMaker software en als mede-eigenaar van YoYo Games. Mark Overmars zal zijn “ervaringen in de gamesindustrie inzetten om de ontwikkeling van Qlvr te ondersteunen”.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img