More

  [Nieuws] Vlambeer “schrikt” van brutaal jatwerk

  Indie-studio en IGF-nominee Vlambeer is “geschrokken” van een wel erg brutaal staaltje jatwerk. Gamenauts brengt op 4 augustus de game Ninja Fishing uit voor iOS. Een volledige rip-off van Vlambeer’s eigen Radical Fishing, zij het in een iets deftiger jasje. Anders dan bij Super Crate Box (dat ook een aantal andere developers ‘inspireerde‘) zit de release van Ninja Fishing de jonge studio écht in de weg.

  Rami Ismail van Vlambeer: “Wij zijn namelijk zelf bezig van Radical Fishing een iOS-game te maken. Samen met twee andere IGF-nominees hebben we er waarschijnlijk nog een maand werk aan. We gaan ons best doe te kijken wat we kunnen ondernemen tegen Ninja Fishing, maar willen niet direct de moeilijkste wegen bewandelen. We willen er vooral voor zorgen dat deze game Radical Fishing niet in de weg gaat zitten.”

  Geschrokken is Ismail wel. “Ja! Ik hoorde het via-via. Overigens schijnt Gamenauts wel vaker iets te jatten. Zo hoorde ik dat de soundtrack van een van hun games gewoon is overgenomen uit een film.”

  Toch ziet Vlambeer ook positieve kanten. Ismail: “De hele indie-scene heeft al gereageerd. We kregen ook e-mails met vragen van iOS-gerelateerde pers, die wilde weten wat er aan de hand was — naar aanleiding van een Twitter-explosie over onze game. Dus wellicht is dat ook een mogelijk om wat extra aandacht voor Radical Fishing te creëren.”

  UPDATE: Lees hier de reactie van Gamenauts

  Of het echt jatwerk is? Wij vinden van wel, maar oordeel vooral zelf. Na de klik eerst de trailer van Radical Fishing en daaronder die van Ninja Fishing.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=fn6Ky0JMt8Q’]

  (Dank aan Zo-ii)

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img