More

  [Nieuws] Hollanders als ultieme bad guys in Iraanse historische first person shooter

  Via Kotaku komt het bericht over de release van de Iraanse FPS Mir Mahna. In deze game herleef je de heldendaden van de gelijknamige nationale held die Fort Mosselstein veroverde op de VOC en zo het zuiden van Iran bevrijdde van de koloniale overheersing. Van onze voorvaderen dus. De VOC gebruikte het eiland Kharg (of zoals de Hollanders het noemden Kareek) als handelspost en bouwde het fort in 1750 om beter grip te krijgen op het strategisch interessante gebied. Maar de Hollanders hadden duidelijk buiten Mir Mahna gerekend, volgens Iraanse overlevering een soort van Rambo die in 1766 met een handjevol bondgenoten de lompe kaaskoppen verjoeg. Nu te spelen op PC.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=BGt_z9kLJmg’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img