More

  [Nieuws] Gratis online muziekgame voor kids: Oorkania

  Twee jaar lang is gewerkt aan de gratis online game Oorkania door verschillende mensen uit verschillende disciplines. Het is een muziekgame die kinderen vanaf zes jaar op een speelse manier in contact brengt met allerlei soorten muziek.

  In de game reist de speler met het ruimtewezentje Oork naar Oorkania om de planeten met muziek te redden. Dat kan door het uitvoeren van opdrachten en het verzamelen van zogenaamde klankballen. Onderweg komt de speler allerlei soorten muziek tegen, van barok tot jazz en van romantiek tot wereldmuziek. Met de verzamelde klankballen en muziekfragmenten maakt de speler zijn eigen muziekcomposities. Paladin Studios verzorgde de technische realisatie en animaties, het concept kwam van Oorkaan.

  Verder werkte aan de game mee Vuurroodjunior, Willem Lagerwaard en Joey Roukens. De game wordt op 18 september gepresenteerd met een concert van het 150 koppig KinderOorkest in Haarlem. De game wordt ondersteund met een een tournee door Nederland. Kijk hier voor meer info. Oorkania is mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Gamefonds en het Fonds Podiumkunsten.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img