More

  [In de Pers] Analyse van de uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof

  Voor wie het heeft gemist, vorige week sprak het Amerikaanse hooggerechtshof zich uit tégen een verbod op gewelddadige games en vóór de bescherming van games zoals die geldt voor films, boeken en andere kunsten. Soms zijn de Amerikanen dus gewoonweg verder, liberaler dan sommige Europeanen. Dagblad De Pers publiceert vandaag een aardige analyse over de uitspraak.

  “Gamebouwers zijn kunstenaars. Games vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Het idee dat het spelen van gewelddadige games schadelijk is voor kinderen, is niet onderbouwd. De uitkomst van de zaak ‘Brown v. Entertainment Merchants Association’ voor de Amerikaanse Hoge Raad liegt er bepaald niet om. De Supreme Court veegde afgelopen week de vloer aan met een wetsvoorstel dat in Californië was aangenomen, en dat het strafbaar zou maken om gewelddadige videogames aan minderjarigen te verkopen.” Lees hier het hele artikel

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img