More

  [Art&Stijl] De cover van de nieuwe Control in drie stappen

  Als het goed is ligt de nieuwe Control (nummer 25 alweer) vandaag bij de mensen in de brievenbus. Dan hebben de meeste lezers ook wel de mooie cover gezien die dit keer gemaakt is door Marthe Jonkers en Ward Lindhout. Na de klik zie je de cover in drie verschillende iteraties. De eerste ruwe schets tot het uiteindelijke artwork. De werkwijze voor deze afbeelding is volgens Marthe Jonkers ingegeven door de korte productietijd: “Om tijd te sparen hebben we samengewerkt, waarbij we grofweg de voor- en achtergrond hebben verdeeld. Tussendoor wisselden we soms om elkaars werk te verbeteren en bij te werken. De stad is geïnspireerd op onze omgeving, en we hebben geprobeerd zo veel mogelijk consoles en controllers te verwerken in de illustratie.” Jonkers en Lindhout zitten op dit moment in Kyoto waar ze onderzoek doen naar gamedesign en manga aan de universiteit aldaar. Ze hebben ook gezamenlijk een game art studio: BITpunk.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img