More

  [Clip] Unreal Engine 3 op een set-top box

  Control maakt deze week een rondreis langs een groot aantal Canadese gamesstudio’s en instellingen. Op deze site lees je korte updates en indrukken, een uitgebreid verslag verschijnt in Control nr.26.

  TransGaming begon ooit als een bedrijfje dat een ‘wrapper’ ontwierp waardoor Windows-games speelbaar waren op Linux. Linux-gebruikers betalen nergens voor, dus dat werd geen groot succes. Echter, Linux is gebaseerd op UNIX. En UNIX vormt de basis van Apple’s Mac OS, dus na wat programmeerwerk had het bedrijf ineens iets handigs in handen. Bijna alle grote PC-titels die voor de Mac zijn uitgebracht, zijn gewrapped (niet geport, de basiscode blijft intact) door TransGaming. [Clip na de klik]

  Inmiddels heeft TransGaming zich toegelegd op de televisie-markt, of om meer precies te zijn: de markt der set-top boxen en smart-tv’s (televisies met een set-top box ingebouwd, min of meer). Daarvoor creëert het Torontoiaanse bedrijf nieuwe games, maar wrapt het ook bestaande software. Dat doen ze ook met iOS-games. Tijdens een demonstratie toonde oprichter en CEO Vikas Gupta onder meer Epic Citadel, de tech-demo voor de iOS-hit Infinity Blade. Die draait op een aangepaste versie van de Unreal Engine 3.

  Tot onze verbazing was dat super-smooth. Met andere woorden: de set-top box van nu is geëvolueerd tot een valide gamesmachine. Kijk zelf:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=elEM6kNrpr0′]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img