More

  [Kort] Gamesindustrie Quebec relatief bijna tien keer zo groot als de Nederlandse

  Control maakt deze week een rondreis langs een groot aantal Canadese gamesstudio’s en instellingen. Op deze site lees je korte updates en indrukken, een uitgebreid verslag verschijnt in Control nr.26.

  Nederland heeft 16 miljoen inwoners en zo’n 1.000 to 1.500 developers. De Canadese provincie Quebec telt minder dan de helft van die inwoners, maar ruimt 7.000 developers. Heel Canada (ruim 30 miljoen inwoners) telt bijna 16.000 developers en nog eens 11.000 mensen die direct of indirect voor gamesstudio’s werken. Canada staat inmiddels derde op de lijst van grootste gamesnaties, na Japan en de Verenigde Staten.

  Als we de getallen van Quebec naar Nederland vertalen, zouden hier dus zo’n 14.000 developers rondlopen, tien keer meer dan daadwerkelijk het geval is. De grootste Canadese studio is die van Ubisoft in Montreal. Daar werken 2.100 man.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img