More

  [Nieuws] Rood-wit-blauw op de E3

  De E3 gaat vandaag van start en het belooft een van de betere edities te worden. Hoe ziet Nintendo’s nieuwe console eruit? Waarmee lanceert Sony zijn nieuwe handheld? Horen we iets over GTA V? Wij kijken vooral naar de — mógelijke — Nederlandse inbreng.

  Killzone 4: 0%

  Killzone 3 is enige maanden uit en uiteraard werkt Guerrilla Games aan Killzone 4. Daarover is helemaal niets bekend en het zou ons zeer verbazen als deze E3 daar verandering in brengt. Het zal waarschijnlijk de laatste Killzone op PS3 worden, of, wie weet is Killzone 4 zelfs een launchtitel op de PS4 (uiteraard: pure speculatie…). 

  Nieuw IP Guerrilla Games: 50%

  Iets waarschijnlijker is de aankondiging van het nieuwe IP waar Guerrilla aan werkt. Ook daarover houden de Amsterdammers hun kaken stijf op elkaar. De eerste keer dat Guerrilla melding maakte van dit nieuwe IP was vorig jaar juli (nota bene tijdens een interview met Control). Het is niet een compleet bizarre gedachte dat Sony de game een jaar later officieel aankondigt.

  Awesomenauts: 100%

  Ronimo Games’ nieuwe Multiplayer Online Battle Arena-game (MOBA) is speelbaar op de E3. We zijn benieuwd of publisher DTP Entertainment in staat is enige persaandacht te genereren voor Awesomenauts.

  Kalydo’s in-browser Runes of Magic: 100%

  Iets dat zeker de nodige journalisten trekt is de browser-versie van Runes of Magic. Deze succesvolle MMORPG (met meer dan 4 miljoen geregistreerde gebruikers) vergt normaliter een download van 9 Gigabyte, maar start dankzij een stukje Nederlandse tech binnen een minuut — vanuit je browser!

  Beetje Nederlands: Deus Ex: Human Revolution: 100%

  Square Enix besteedt uiteraard aandacht aan zijn gebruikelijke — Japanse — IP, maar dit jaar ook opvallend veel aan zijn Eidos-portfolio. Daar zit een game bij waarvan de PC-versie in Nederland wordt ontwikkeld: Deus Ex: Human Revolution. Maar we zien ook nog een nieuwe Hitman en een nieuwe Tomb Raider op de lijst en iets zegt ons dat Nixxes ook daar aan bij zal dragen.

  ibb & obb: 99,9%

  Eigenlijk is het wel 100% zeker dat kleurige co-op platformgame ibb & obb te zien is op de E3. IndieCade toont de game van Richard Boeser en Roland IJzermans (“overdag is hij senior concept artist bij de multi-million-dollar-studio Guerrilla Games, maar ’s avonds is hij onderdeel…”) van Sparpweed op de Indie Games Showcase (Booth 4052 North Hall). Die een tiende procent is voor het geval dat de heftige E3-crunch de jongens toch nekt.

  Zijn we nog iets vergeten, laat het ons weten in de comments.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img