More

  [Interview] Twee Nederlandse MSX-avonturiers doen hun verhaal op Gamasutra

  Als we het hebben over de pre-historie van de Nederlandse gamesindustrie, valt vaak de naam van John DRJ Vanderaart, de (toen) jonge grootmeester op de Commodore 64. Maar er waren meer systemen, en dus ook meer verhalen. Een daarvan, over MSX’ers André Ligthart en Martijn Maatjens, is opgetekend door de developmentsite Gamasutra. Een heerlijk verhaal vol jongensboek-achtige gamedesigner-romantiek over twee indies-avant-la-lettre. Hier te lezen.

  Kleine update: de vrienden waarover Ligthart en Maatjens spreken in het interview, blijken Ruud van de Moosdijk en Ivo Wubbels te zijn, de twee oprichters van de oudste studio van Nederland, Engine Software.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img