More

  [Nieuws] Nederlandse games op Italiaans cultureel festival

  Op het tweejaarlijkse culturele festival voor hedendaagse kunst Biënnale in Venetië kunnen bezoekers en thuisblijvers in Nederland de hele maand juli zes nieuwe Nederlandse games spelen via de mobiele schermen van Dropstuff.nl. De games zijn speciaal voor het evenement gemaakt door kunstenaars en gamedesigners, of bedrijven die die twee disciplines verenigen zoals het Utrechtse Monobanda. Op het schermen in Venetië en de schermen in Utrecht, Eindhoven en Den Haag kunnen bezoekers met hun smartphones invloed uitoefenen op de getoonde beelden.

  Zo heeft bijvoorbeeld Monobanda het project Silent Anonymous Disco Extravaganza! ontwikkeld. Met één druk op de knop plaatst een speler een dansend pixelpoppetje met een eigen bedachte boodschap op het scherm dat door input vanuit beide landen steeds voller loopt. De achtergronden worden steeds drukker naarmate er meer poppetjes op de dansvloer verschijnen. Het spelletje is volgens Monobanda een ode aan 8bit games en Silent Disco. Check het alvast hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img