More

  [Boek] “Games: recht en business” — over IP in de gamesindustrie

  Hij raakte als advocaat betrokken bij de gamesindustrie tijdens de overname van Guerrilla Games door Sony. Een paar jaar later vond advocaat Olivier Oosterbaan het tijd zijn kennis op het gebied van Games & IP te delen. Dat doet hij in zijn boek Games: Recht & Business.

  “Ik merkte dat bij veel studio’s steeds dezelfde vragen naar boven kwamen. Ook steeds dezelfde mythes: ‘verander zes dingen en er is geen sprake meer van inbreuk’, dat soort onzin. In eerste instantie besloot ik een white paper te maken over IP en dat is uitgegroeid tot dit boek.”

  Volgens Oosterbaan gaat hij verder dan een inleiding ‘Wat is IP?’. “Dat zit er ook wel in, maar dat is slechts de eerste helft. In het tweede deel ga ik dieper in op hoe IP nu daadwerkelijk wordt gebruikt.”

  Dus als we het boek uithebben is er geen reden meer Oosterbaan als advocaat in te huren bij — bijvoorbeeld — contractonderhandelingen met een publisher? “Ik heb wel getwijfeld of ik alles zou opschrijven. Je creëert met zo’n boek een vorm van concurrentie. Maar ik heb me daar overheen gezet. Als je beweert dat je iets schrijft dat mensen echt helpt, moet je je ook niet inhouden.”

  Games: recht en business €25 (papier) €16,50 (ePub)
  Uitgegeven door Boom Juridische uitgevers

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img