More

  [Nieuws] Rough Cookie overgenomen door ngmoco:)

  De succesvolle Nederlandse mobile developer Rough Cookie komt in handen van een van de bekendste wereldwijde mobile publishers: ngmoco:). De overname gesprekken begonnen volgens CEO Danny Hoffman begin dit jaar, vorige week is de deal getekend en gisterenavond laat kwam het nieuws naar buiten.

  Hoffman wil niets kwijt over het bedrag dat met de overname is gemoeid, maar het gaat om contanten, niet om aandelen. Ngmoco zelf is vorig jaar overgenomen door de Japanse social publisher DeNA. Indirect komt Rough Cookie dus in Japanse handen. En daarmee is de cirkel rond…

  De Nederlandse developer is immers voortgekomen uit een gamejam ter ere van 400 jaar Japans-Nederlandse betrekkingen in 2008 (georganiseerd door onder meer de DGG, NLGD en de TWA’s van de Nederlandse ambassade in Japan). Gamesstudio Khaeon (bekend van The Chronicles of Spellborn) vormde een gelegenheidskoppel met Elements Interactive (dat over een eigen engine voor smartphones beschikte). De gezamenlijke inzending, Waterways, won de eerste prijs en is later uitgegeven door Taito.

  De samenwerking beviel dusdanig goed dat de twee bedrijven een joint venture oprichtten onder de naam Rough Cookie. Een van de eerste games bleek een wereldwijd succes: Star Defense. Apple gebruikte het spel als showcase tijdens de presentatie van haar nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iOS 3.0. De driedimensionale tower defense-variant maakte veel indruk op de internationale pers. Niet in het minst door de — zeker voor iPhone — indrukwekkende graphics.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=lXAcpFG68L0′]

  Star Defense vond een publisher in ngmoco:), de uitgever die snel naam maakte dankzij succestitels als Rolando en Topple. Vanaf dat moment werkten Rough Cookie en de publisher nauw samen, onder andere aan de ngCore, ngmogo’s eigen SDK voor DeNA’s Mobage (social) platform.

  Voor Rough Cookie verandert er volgens CEO Hoffman weinig door de acquisitie. “Het team kan lekker gaan werken aan een game voor Mobage, DeNA’s sociale mobiele netwerk. Zij wilden dat platform al uitrollen in Europa en dit past in die strategie.”

  De studio, gehuisvest in Pand Noord aan de Amsterdamse Meeuwenlaan, heeft tien man in dienst. Van een uitbreiding is niet direct sprake, maar “er staat nog een aantal vacatures open”, aldus Hoffman.

  De drie oorspronkelijke oprichters, Wouter ten Brink en Danny Hoffman van Elements Interactive en Erik t’ Sas van Khaeon, blijven het management vormen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img