More

  [Nieuws] Nederlandse serious game wint honorable mention bij Apps for Development van de Wereldbank

  Valerie Alloix en Loes Vrielink (beiden ex-Virtual Fairground) hebben een Honorable Mention ontvangen voor hun inzending voor de Apps for Development van de Wereldbank. De competitie was uitgeschreven om de grote hoeveelheid data van de Wereldbank inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Alloix en Vrielink ontwikkelden hiervoor een kleurrijke game, Get a Life genaamd.


  Ruim een jaar geleden maakte de Wereldbank zijn database met socio-economische informatie van vrijwel alle landen ter wereld openbaar. De data geeft een goed beeld van de situatie in de wereld en toont aan waar de knelpunten zitten om de acht millenniumdoelen te halen in 2015. Alloix hield het proces van openbaar maken van de informatie al een tijd in de gaten met het idee daar ooit een serious game mee te maken. Toen de Wereldbank een App-competitie uitschreef, greep ze de kans met beide handen aan. “Ik heb de game gemaakt voor kinderen, maar ook voor mensen die moeite hebben met het lezen en begrijpen van data.” Uit meer dan honderd inzendingen sleepte Get a Life uiteindelijk een Honorable Mention in de wacht. De game is inmiddels verder ontwikkeld en speelbaar via Facebook.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img