More

  [Event] Al Lowe opent Festival of Games in Utrecht

  Het zevende Festival of Games is vanochtend geopend met een keynote speech van Leisure Suit Larry creator Al Lowe. Hij hield daarmee de traditie in stand dat een industrieveteraan het congres opent. Eerder gingen Pac Man bedenker Toru Iwatani en de thuisconsole-uitvinder Ralph Baer hem voor.

  Lowe was vijftien jaar muziekleraar voordat hij de stap naar games maakte. Hij heeft geen enkele opleiding op het gebied van gamesdevelopment en leerde uiteindelijk alle aspecten van games maken met vallen en opstaan. “Met de eerste Larry games hoopte ik dat de mensen niet zouden merken dat ik eigenlijk maar wat deed” zegt de bebaarde Amerikaan. “Toen de game uitkwam verkochten we maar 4000 exemplaren. Als je dat afzet tegen een gemiddelde game van Sierra die 50.000 copies deed, was dat echt slecht natuurlijk.” Lowe liet het idee van Larry maar varen en werkte aan een andere game. Ondertussen steeg door mond-op-mond reclame de verkoop van Leisure Suit Larry gestaag. “Uiteindelijk heeft de game meer dan een jaar onafgebroken in de charts gestaan en was het de best verkochte game van Sierra.”

  Leisure Suit Larry was bedoeld als een trilogie, met Larry die in het derde deel developer werd bij Sierra en uiteindelijk een game over zijn leven maakt. “Dat was in mijn hoofd het perfecte einde van zijn avonturen, maar ondertussen was de game zo populair geworden dat de publisher graag meer sequels wilde”, herinnert Lowe zich. Die sequels zouden volgen, maar niet zonder een typische Lowe-grap. “Ik had wel ideeën voor de game, maar geen goed verhaal dat logisch paste bij het einde van deel 3. Daarom zat er niks anders op om deel 4 maar gewoon helemaal over te slaan.” Het vervolg op deel 3 is dus deel 5. Een grap die goed paste bij de humor van Leisure Suit Larry en ook goed werkte met de publiciteit (en uiteindelijke verkoop). Je hoeft dus niet op zoek naar een Larry 4 om je verzameling compleet te krijgen.

  Lowe werkt niet langer in de gamesindustrie. “Ik ben met pensioen gegaan in 1998 toen het point-and-click adventure genre echt dood was.” Tegenwoordig bestiert Lowe een moppenwebsite. Een overblijfsel uit de tijd dat hij moppen verzamelde voor de Larry games.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img