More

  [Uit Nu!] Nederlands/Hongaarse game Shattered Origins

  De Nederlandse Käy Vriend en een Hongaarse vriend hebben onder de naam Elder Games twee jaar gewerkt aan Shattered Origins: Guardians of Unity, een mix van RTS en arcade spaceshooter. De game is vanaf vandaag hier te koop.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=2B3Uanfsq9g’]

  Vriend vertelt hoe hij in deze internationale samenwerking is gerold: “Tijdens mijn studie kluste ik er een beetje bij als texture artist. Ik werd op een gegeven moment benaderd door de Hongaar Ede die vroeg of hij wat afbeeldingen van me mocht gebruiken. Ik zei dat ik dan wel in de credits wilde. Zo is het begonnen”

  De eerste game waar ze gezamenlijk aan hebben gewerkt is Arcan. “Nadat Arcan gratis te downloaden was, werden we benaderd door Rawengroup, een Hongaars internet bedrijf dat een games divisie wilde oprichten. Zij hebben de development gefinancieerd.” Vriend studeert Game Development aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft in zijn vrije tijd aan Shattered Origins gewerkt.

  Shattered Origins is geschreven in XNA en gebruikt Nvidia’s PhysX middleware, de meeste modellen zijn outsourced, de meeste textures voor de modellen ook. Vriend: “Ik heb alle 2D art gemaakt: particles, environments (levels), textures, en logo’s. Hiervoor gebruikte ik Genetica 3.5”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img