More

  [In de Pers] Moderne denkers over games

  Aardig verhaal vandaag in dagblad De Pers over moderne visies op de betekenis van games.

  Games zijn niet zomaar spelletjes, lieve mensen. Nee, het zijn ‘geluksmachines’. Een potje bruut rammen in God of War is geen dom escapisme maar een manier om ‘positieve emoties’ op te roepen, relaties te versterken, ‘iets te bereiken in het leven’. Games hebben een intrinsieke waarde: je kunt er echt een beter mens mee worden.

  Was getekend: Jane McGonigal, auteur van de Amerikaanse bestseller Reality is Broken. Why Games Make Us Better And How They Can Change The World. Na jaren in gamedesign te hebben gewerkt, is ze door haar boek de gamegoeroe van het moment geworden. Vorige maand nog, op de Game Developers Conference in San Francisco, was ze een van de belangrijkste sprekers. Gameontwikkelaars en journalisten hangen aan haar lippen, klappen hun handen stuk richting deze nieuwe ster in het circuit van lezingen over technologie. Lees het hele verhaal in dagblad De Pers of op de website.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img