More

  [Nieuws] VStep levert virtuele rampentraining aan China

  Nederlandse serious games bedrijven zijn in trek in China. Na het bericht eerder deze week dat de brandweer van Shanghai de technologie van E-Semble gebruikt om de manschappen te trainen, komt concullega VStep nu ook naar buiten met nieuws over een grote Chinese klant.

  In de aardbevingsgevoelige regio Sichuan, met als grootste stad Chengdu (12 miljoen inwoners), wordt het zogeheten Emergency Management System ontwikkeld.

  In 2008 werd het gebied getroffen door een van de zwaarste aardbevingen uit de Chinese geschiedenis. Het natuurgeweld eiste veel slachtoffers en zorgde voor een ontwrichting van de infrastructuur. De gemeente Chengdu wil dus klaar zijn voor een eventuele volgende ramp of andere calamiteiten die een dicht bevolkt stedelijk gebied onherroepelijk voor de kiezen krijgt. Het Rotterdamse VStep is gekozen door de Chinezen vanwege de bewezen ervaring op dit gebied met de zelf ontwikkelde trainingsoftware Rescue Sim. Het Emergency Management System is dan ook hierop gebaseerd.  VStep werkt voor dit project samen met professor Henk van Zuylen (TU Delft) en Yusen Chen (CYStone, advies over verkeer en transport).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img