More

  [Nieuws] E-Semble traint brandweer in Shanghai virtueel

  Shanghai is met 19 miljoen inwoners de grootste stad van China en daarmee ook van de wereld. Het brandweerkorps is 20.000 man sterk, wat een enorm aantal lijkt, maar in zo’n groot stedelijk gebied is dat bepaald geen overbodige luxe. Om de brandweerlieden optimaal voor te bereiden op hun taak wordt daar nu het grootste trainingscentrum van Azië gebouwd. Het Nederlandse E-Semble levert de simulatietechnologie waarmee het centrum wordt uitgerust.

  In totaal worden op 16 locaties in het centrum meerdere simulatieruimtes ingericht met de door E-Semble ontwikkelde XVR technologie die het mogelijk maakt om verschillende scenario’s te simuleren. De brandweer van Shanghai kan zelfstandig programma’s bedenken en uitvoeren en trainen met groepen van verschillende grootte. Eind 2011 is het centrum operationeel.

  Bij XVR lopen, rijden of vliegen hulpverleners met behulp van een joystick door de virtuele wereld. De instructeur staat centraal, hij bouwt vooraf een scenario en houdt daar tijdens een oefening de controle over. De instructeur laat het scenario reageren op de beslissingen van de cursist of kan bepalen om een tijdsprong in het scenario te maken. E-Semble levert deze trainingen aan hulpdiensten in binnen- en buitenland.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img