More

  [Nieuws] Theaterfestival TweeTakt presenteert vijf eh… interactieve installaties

  TweeTakt, het Utrechtse jeugd theater-festival, biedt dit jaar ruimte aan een stel interactieve installaties (wie een beter woord kent, mag het zeggen). Het festival, nog open tot volgend weekend, vindt plaats in diverse theaters in de stad en op de Neude (zie de foto, genomen vanuit het kantoor van Control). Kars Alfrink, de man achter Hubbub en mede-oprichter van ThisHappened Utrecht, selecteerde in opdracht van de organisatie vijf installaties.

  “Ze moesten een speels element hebben en een performance aspect. Leuk om naar te kijken of luisteren, ook voor het publiek en niet alleen de mensen die aan het spelen zijn”, zegt Alfrink die de vijf koos “uit een lijst met enkele tientallen projecten”. [Na de klik een overzicht van de installaties] 

  • De meest opvallende is Hand from Above van Chris O’Sea. Bezoekers worden gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm, waarop geregeld een hand verschijnt die de mensen wegslaat of optilt.
  • Een oude bekende (want eerder gezien op Le Guess Who?) is Bandjesland van Monobanda en Arne Boon. Bezoekers maken muziek op basis van samples die zij zelf en anderen ter plaatse opnemen.
  • Erg schattig is het Funky Forest van Theo Watson en Emily Gobeille, waarin kinderen bomen laten groeien (he… kennen we dat niet) in de vorm van de houding die ze aannemen.
  • Zeker niet lief is Love hate punch, dat laat zien dat lichtkunst juist ook lekker grof kan en mag. Een boksbal licht op waar hij wordt geraakt. Hoe harder de bezoeker mept, hoe gestresster de licht- en geluidseffecten.
  • Meer kabaal is te horen bij Sound Chaser van Yuri Suzuki. De speler laat een autootje dat voorzien is van een ouderwetse grammafoon-naald rijden over een parkoer van stukken LP’s. Het parkoers kunnen ze zelf samenstellen waardoor ze tegelijkertijd een soort DJ zijn.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img