More

  [Nieuws] Engine Software heeft nog voldoende werk aan DS

  Engine Software uit Doetichem is de oudste Nederlandse gamestudio en tevens één van de meest productieve. De komende weken ziet een hele trits DS spellen het licht. Ruim twee weken voor de release van Nintendo’s nieuwste handheld 3DS lijkt dat misschien gokken op het verkeerde platform, maar de meeste titels zijn in opdracht van externe uitgevers en de installed base van de DS is natuurlijk nog interessant genoeg. Bovendien speelt de 3DS ook DS-games.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=9b8pPedX8JE&feature=player_embedded’]

  Volgende week verschijnt Hop the Movie Game, naar aanleiding van de animatiefilm van Universal Pictures waarin de zoon van de Paashaas pasen moet redden.

  Daarnaast komen ook twee games uit die gebaseerd zijn op IP van de Belgische kindervrienden Studio 100. K3 en Huis Anubis zijn games die door het omvallen van thePharmacy nog niet uitgebracht waren, maar de development was altijd al in handen van Engine. Studio 100 neemt nu de publishing voor zijn rekening. Verder zijn er nog conversie klussen gedaan voor Jewel Quest 4 en de casual hit Real Crimes: the Unicorn Killer. Maar Engine Software heeft ook eigen IP in ontwikkeling. Binnenkort verschijnt Flip the Core, een DSiWare game gemaakt met een financiële bijdrage van het Gamefonds.

  Nu al deze DS games de deur uit zijn lonkt de 3DS? Engine baas Ivo Wubbels met een brede grijns: “Daar kan ik natuurlijk niets over zeggen.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img