More

  [GDC] Nederlanders doen goede zaken in San Francisco (?)

  Dit is een beetje vaag bericht, maar het kan even niet anders. Nu de GDC achter de rug is, kunnen we de balans opmaken. Niet zozeer inhoudelijk — iedereen is het er over eens, het was wederom een ijzersterk congres — maar zakelijk.

  Meer dan de afgelopen jaren vertrokken Nederlandse studio’s naar San Francisco met een duidelijke missie. In veel gevallen was dat een game, klaar voor een pitch bij publishers. En dat pitchen is aardig gelukt. Alleen — en hier wordt het vaag — veel kunnen we daar niet over vertellen. Mogelijke deals zijn nog niet uitonderhandeld en alles is vooral off the record. Maar op basis van hetgeen we hebben gehoord durven we de stelling aan: nog in 2011 debuteert een aantal Nederlandse studio’s op de platformen van Sony, Microsoft of Nintendo.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img