More

  [GDC] Olivier Oosterbaan: neem privacy van je klanten serieus

  Een van de drie Nederlandse sprekers op de GDC dit jaar was advocaat Olivier Oosterbaan. Zijn advocatenkantoor Create Law is gespecialiseerd in wetgeving op het gebied van games. Hij sprak in een panel onder meer over het belang van de bescherming van privacy: “Game uitgevers kunnen zich nu onderscheiden van hun concurrenten door de privacy van hun klanten serieus te nemen.”

  Volgens Oosterbaan is de wettelijke bescherming van de privacy ‘makkelijk om verkeerd te doen, maar niet al te moeilijk om goed te doen’. Professionele hulp is daarbij wel aan te raden, want wetgeving op dit gebied is flink in beweging. Privacy is een heet hangijzer in sommige landen en ingrijpende veranderingen zijn op komst: “In de Europese Unie hebben we algemeen geldende regels maar de individuele lidstaten hebben ook weer hun eigen regels.” Zorg dat je daar van op de hoogte bent: “Kopieer niet zomaar de privacy regels van een ander bedrijf of game.”

  Zeker op het gebied van online games (social en MMO) wordt de wetgeving de komende jaren strenger. “De toezichthouder kan in het ergste geval ervoor zorgen dat een developer zijn game moet aanpassen”, aldus Oosterbaan. Maar de veranderende situatie levert volgens de Nederlandse advocaat ook mogelijkheden: “Game uitgevers kunnen zich nu onderscheiden van hun concurrenten door de privacy van hun klanten serieus te nemen. Dat kan een unique selling point zijn en iets waar je mee kan adverteren.”

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img