More

  [GDC] Serious Games Research Group en de Japan Prize

  Tekst: Alessandra van Otterlo vanuit San Francisco

  Voordat het congres is begonnen is er de door hogeschool Fontys georganiseerde Serious Games Research Group bijeenkomst in het Sugar Cafe in San Francisco. En als je denkt dat hier alleen Nederlanders op af komen: fout. Het gezelschap van zo’n 50 personen is nogal internationaal. Mayuko Hori, Senior Manager van de Japan Prize is er om deze award meer bekendheid te geven onder met name Nederlandse serious game developers. Volgens haar is Nederland namelijk een van de meest vooraanstaande landen op het gebied van serious games. 

  De Japan Prize is in 1965 in het leven geroepen door NHK, een Japans omroepbedrijf. In eerste instantie kwamen alleen tv-programma’s in aanmerking voor een award, maar sinds 2008 is de competitie ook open voor films, educatieve websites en serious games. Op 1 april wordt de inschrijving voor 2011 geopend en Nederlandse bedrijven zijn van harte uitgenodigd om in te zenden. Tot die tijd is er op de website informatie te vinden over de editie van 2010. Overigens leuk om te vermelden dat in 2009 zowel Sharkworld van Ranj als MErle van de KRO een Japan Prize in de wacht hebben gesleept. (Op de foto GAF van Baalen van RANJ tijdens de uitreiking.)

  Verder zijn er bij de Serious Research Group bijeenkomst serious game developers en onderzoekers uit verschillende landen. Uiteraard uit de Verenigde Staten maar zelfs uit Australië. Een interessant en gezellig begin van de GDC 2011.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img