More

  [In de Pers] Overzicht van games in de mainstream pers: IGF, Killzone 3, NVPI & Europese subsidie

  Maar liefst vier onderwerpen uit de Nederlandse gamesindustrie sijpelden de laatste week door tot de mainstream pers. Een overzicht.

  1. Drie IGF-genomineerden uit Nederland

  Uiteraard schreven wij er al een tijdje geleden over, maar daarvoor ben je dan ook een vakblad. Het is goed te zien dat ook de algemene pers uitgebreid aandacht besteedt aan de knappe prestatie van drie Nederlandse ontwikkelteams.

  De Volkskrant pakt op 25 februari groot uit, maar liefst twee pagina’s in de kunst-sectie:

  Link naar artikel (alleen toegankelijk voor VK-abonnees)

  Vervolgens mocht Liselore Goedhart van Monobanda bij TROS-radio haar zegje doen over Bohm bij de TROS Nieuwsshow (luister hier) en vanochtend nog een pagina (in de Uit-sectie?!) op NRC Next (28 februari): 

  Link naar artikel (soort van) op NRC Next-site-blog-ding

  2. Launch Killzone 3

  Veel aandacht voor de lancering van het grootste culturele/entertainment product ooit van Nederlandse bodem, we pakken er een stel uit. De eerste is het flinke stuk uit de Volkskrant van 24 februari (quote: De Helghast werden er niet sympathieker op toen ze besloten uniformen aan te trekken van dezelfde couturier die de Duitse SS kleedde):

  Link naar het hele artikel op de site van de Volkskrant

  En de Spits had op 22 februari een pagina over voor een interview van Jan-Bart van Beek:

  Link naar de hele krant van 22-2 (pdf)

  Dagblad De Pers gooide het op maandag 21 februari over een heel andere boeg:

  Link naar het artikel op de site van De Pers

  Nu.nl maakte een reportage over de opening van het nieuwe kantoor van makers:

  En voor een niet-mainstream-pers-video-rondgang, klik hier (Gamekings).

  3. Verwarrend beeld gamesindustrie naar aanleiding NVPI-cijfers

  De NVPI presenteerde haar jaarlijkse lijstje (pdf), volgens ons zonder de benodigde context. Wat dus leidde tot wat vreemde berichtgeving in ondermeer de NRC Next. Lees onze reactie op het NRC-stuk hier, inclusief comments van de NRC-redacteur en de NVPI-woordvoerder. Ook NU.nl verschafte niet de juiste context, maar dat verhaal kwam dan ook via Gamer.nl (en zij zouden beter moeten weten…).

  RTL Nieuws combineerde op 25 februari het 2e en 3e onderwerp. Hoewel er inhoudelijk wel iets op af te dingen viel (Killzone 3 is nu eenmaal niet — legaal — te downloaden), is het resultaat volgens ons een redelijk geslaagd item. Bekijk het hier (helaas niet te embedden).

  4. Miljoenen subsidie gamesindustrie

  Zakelijk directeur Viktor Wijnen mocht bij omroep WNL uitleggen wat de Dutch Game Garden gaat doen van de vier miljoen die het van diverse overheden ontvangt (helaas, geen link naar de uitzending). Diverse algemene media pikten het bericht ook op, waaronder Tweakers.net.

  Missen we iets? Laat het weten in de comments.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img