More

  [Nieuws] OneBigGame doneert een ton aan goede doelen

  Het games-voor-goede-doelen initiatief OneBigGame, opgericht door Martin de Ronde, heeft in zijn eerste operationele jaar honderdduizend dollar opgehaald. Dat bedrag werd met name verdiend aan de XBLA titel Chime van het Engelse Zoë Mode. 96 procent van het geld is in gelijke delen verdeeld over de goede doelen Save the Children Alliance en Starlight Children’s Foundation. Directeur Martin de Ronde is tevreden met het resultaat: “We zijn heel erg blij dat we deze eerste positieve cijfers kunnen aankondigen voor een initiatief waarvan wij denken dat het een unieke, nieuwe wijze van fondsenwerving is”

  Eind vorig jaar verscheen ook de iPhone-game WINtA, de tweede titel onder de vlag van OneBigGame. De muzikale game is een samenwerking tussen Masaya Matsuura van NanaOn-Sha en het Friese Triangle Studios. De App is gratis te downloaden maar voor nieuwe muziek moet de speler een klein bedrag betalen. Verder komen dit jaar nog zeker twee games uit. Opnieuw gaat het om unieke samenwerkingsverbanden tussen bekende gamedesigners en Nederlandse studio’s. Binnenkort verschijnt ook een cd met muziek van gamescomponisten.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img