More

  [Nieuws] Europa investeert miljoenen in Nederlandse gamesindustrie

  De Europese Unie investeert samen met de provincie en gemeente Utrecht in totaal vier miljoen euro in de Nederlandse gamesindustrie. Deze investering moet leiden tot extra werkgelegenheid, innovatie en ondernemingen binnen de snel groeiende Nederlandse gamessector.

  De bijdrage loopt via de Dutch Game Garden, een Utrechtse stichting die zich al jaren inzet voor de groei van de gamesindustrie. Daartoe opende het onlangs een bedrijvenverzamelgebouw aan het Utrechtse Neude, dat binnen een half jaar bewoond werd door meer dan 40 gamesbedrijven.

  “Dutch Game Garden ademt energie en dat werkt aanstekelijk. Als oud-ondernemer weet ik hoe belangrijk het hebben van positieve energie is om succesvol te kunnen zijn”, zegt Remco van Lunteren, gedeputeerde Economie van de Provincie Utrecht. “Onze provincie is voorloper in het faciliteren van creatieve industrie zoals gamedesign, maar bovenal draagt dit bij aan innovatie onder jongeren.”

  “De Dutch Game Garden past ook uitstekend bij Utrecht als stad van kennis en cultuur”, stelt Mirjam de Rijk, wethouder Economische Zaken. “En het verbindt heel mooi de verschillende disciplines die de stad in huis heeft. De Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben een naam hoog te houden in dit vakgebied. Talent dat daar vandaan komt, wil de stad graag vasthouden. Dan moet je dat ook faciliteren.”

  De officiële opening van het nieuwe Dutch Game Garden-gebouw vindt half mei plaats, wanneer daar voor de tweede keer het jaarlijkse evenement Indigo: connected by Ziggo plaats vindt. Deze interactieve tentoonstelling biedt bezoekers de kans het laatste in creatief en innovatief gamedesign van Nederlandse bodem te spelen.

  Full disclosure: Control huurt een kantoor in het verzamelpand van de Dutch Game Garden. Control verricht op onregelmatige basis betaalde opdrachten voor de Stichting Dutch Game Garden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img