More

  [Nieuws] OneBigAlbum: nu ook gamesmuziek luisteren voor het goede doel

  We kunnen al games kopen voor het goede doel, maar binnenkort is het ook mogelijk de muziek te kopen voor hetzelfde hogere goed. OneBigAlbum heet het project van the Game Music Initiative en — inderdaad — het project is gelinkt aan OneBigGame.

  Net als OneBigGame is dit luisteren-voor-het-goede-doel een Nederlands initiatief, maar volledig internationaal gericht. De man achter het project is Engine Software mede-oprichter Ruud van de Moosdijk. “Ik vind dat de componisten vaak niet de waardering krijgen die ze verdienen”, zegt Van de Moosdijk over het Game Music Initiative. “En toen ik met Martin de Ronde aan de praat raakte over zijn OneBigGame, kwam van het een het ander. Zo is OneBigAlbum geboren.”

  De lijst met componisten is nu al indrukwekkend. De mensen achter de muziek van Dead Space 2, Alien Breed, Deus Ex, Command & Conquer: Red Alert, God of War, Brütal Legend en Fairytale Fights hebben al toegezegd. Overigens bevat het album nieuw werk van deze componisten, dus niet de soundtracks uit de games.

  Uiteindelijk gaat 80% van de opbrengsten naar de twee goede (kinder)doelen die OneBigGames eerder al heeft uitgekozen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img