More

  [Nieuws] Nieuw IP van Two Tribes uitgegeven door EA

  Vandaag heeft Two Tribes hun nieuwe game aangekondigd: Swap This!. Voor het eerst sinds lange tijd brengen ze nieuw eigen IP uit en dat doen ze in samenwerking met EA.

  Het Amersfoortse Two Tribes is natuurlijk bekend van het gele kuiken Toki Tori, maar daarnaast hebben ze aan verschillende andere games gewerkt zoals Ice Age en Rush. Swap This! is dus en helemaal nieuw en eigen product. EA brengt de game ‘binnenkort’ uit voor de iPhone en iPod Touch. De deal met EA komt als een verrassing, want had Two Tribes zich niet onlangs zelf op publishing gestort? “Klopt”, zegt Collin van Ginkel, Creative Director van Two Tribes. “Je moet het als een co-publishing situatie zien. Als uitgever moet je ook kunnen inzien waar je beperkingen liggen. Swap This! is het begin van een nieuwe franchise waar we veel in hebben geïnvesteerd. Met de ondersteuning van EA vergroten we de impact die de lancering zal hebben.” Hoewel de samenwerking erg lijkt op een standaard developer/publisher-deal was het in dit geval niet Two Tribes die bij EA heeft aangeklopt. “Wij zijn door EA in de UK benaderd. Zij kenden Toki Tori en vroegen of we nog interessante games hadden voor een samenwerking.”

  Qua gameplay laat de game zich omschrijven als een ver familielid van Bejeweled, maar dan met power-ups, combo’s, multipliers en meer. De basis is simpel, vorm rijtjes van minimaal vier. De extra’s geven de game meer uitdaging dan de gemiddelde drie-op-een rij game. “We zijn gegaan voor kwaliteit” zegt Van Ginkel. “Na Angry Birds kom je niet meer weg met een super simpele game die je slechts een paar keer speelt. Mensen verwachten echt wat voor hun 99 cent.”

  Swap This! gaat waarschijnlijk iets meer kosten, maar dan kan je ook high scores op social networks posten. Je krijgt zelfs een melding als een van je vrienden jouw high score dreigt te breken. De game ligt nu bij Apple ter finale goedkeuring en is binnenkort te downloaden in de app store.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img