More

  [Nieuws] “Stemmen tijdens Voice of Holland slechts begin” – ExMachina wil een miljard spelers tegelijk

  Hadden wij het even mis! Bij het stuk over het gelijktijdig online meespelen met de Nationale Wetenschapsquiz voorspelden wij met een blik in onze troebele glazen bol dat het volgende project waar het Amsterdamse ExMachina zijn PlayToTV zou inzetten de Nationale IQ Test was. Nu blijkt dat The Voice of Holland, de immens populaire talentenjacht (die met het foeilelijke logo), een interactief online onderdeel heeft gekregen.

  Tijdens de eerste halve finale, afgelopen vrijdag, konden kijkers voor het eerst een rapportcijfer geven aan een optreden terwijl de kandidaat aan het zingen was. Doordat de client die het stemmen mogelijk maakt in HTML5 is ontwikkeld, zijn naast PC en Mac ook vrijwel alle smartphones hiervoor geschikt. ExMachina-baas Jeroen Elfferich is tevreden over de inzet van PlayToTV bij twee succesvolle tv programma’s, maar hij heeft nog veel grotere ambitie voor de tech: “We willen ons platform inzetten voor een wereldwijde game waarbij een miljard mensen synchroon meedoen rondom een evenement. WK 2014 misschien…” [Video na de klik]

  In totaal werd bij de introductie van het Live Rating module 26.000 keer gestemd op een optreden. De uitslag was alleen online te zien, maar daar komt wellicht verandering in. Elfferich: “Het is een live show en de data is direct beschikbaar in de uitzending. Het is aan de regie hoe daar mee om te gaan, wij hopen natuurlijk dat die informatie in toenemende mate gebruikt gaat worden om het programma te verrijken en kijkers te ‘belonen’ voor hun betrokkenheid.”

  “Ik verwacht nog dit jaar de grens van een miljoen concurrent users te doorbreken”
  — Jeroen Elfferich, ExMachina

  De ambitie voor het PlayToTV platform is duidelijk, maar hoe leidt de weg naar die miljard spelende mensen? Elfferich: “Dit jaar nog zullen we in ieder geval in Amerika, Engeland, Nederland en Duitsland rondom diverse programma’s maar ook overkoepelend voor zenders online ‘companions’ maken zodat je realtime met je vrienden via een tweede scherm (laptop, iPad, smartphone) relevante, programma specifieke interactie krijgt. En ik verwacht dat we dit jaar nog de grens van een miljoen concurrent users doorbreken.”

  Check het filmpje voor uitleg over de inzet van PlayToTV bij the Voice of Holland:

  GDC2024

  USE CODE 10off-control-GDC2024 TO GET 10%OFF FOR GDC ALL ACCESS, CORE AND SUMMITS PASSESspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img