More

  [Nieuws] Mede-oprichter Dylan Nagel verlaat Paladin Studios

  Vijf jaar na de oprichting heeft Dylan Nagel besloten het HaagseĀ Paladin Studios te verlaten. Zijn toekomst? “Consultancy, project management, QA, lesgeven.”

  Dylan Nagel (links) en Derk de Geus (rechts), de oprichters van Paladin Studios met hun Dutch Game Award voor Enercities

  Het is niet ongebruikelijk dat de (mede)oprichter van een studio op termijn het schip verlaat. Vaak is de oorzaak dat de creatieve taken teveel zijn weggedrukt door management-achtige bezigheden. Bij Nagel, nog altijd erg actief in de productie zelf, was dat niet het geval: “Het klopt dat ik veel bij de producties betrokken ben geweest, juist ook in de afgelopen tijd. Ik heb met veel plezier een schakelrol gespeeld tussen opdrachtgever en ontwikkelteam. Uiteindelijk, zoals bij zoveel zaken, is het een combinatie van aanleidingen.”

  Het moment is goed, aldus Nagel. “We hebben de crisis overleefd, 2010 was ons beste jaar tot nu toe. Het bedrijf bevindt zich dus in een goede positie.” Maar ook gezondheid speelt een rol: “Volgens mij werkt iedereen in de games industrie nogal hard.” En Amerika roept: “Ik wil naar New York verhuizen. Het zal 2012 worden, maar het gaat gebeuren!”

  Paladin Studios scoorde afgelopen jaar met Enercities, dat een aantal prijzen binnenhaalde. Ook met het (enigszins uit de hand gelopen) experiment Jimmy Pataya wist de studio de aandacht op zich richten.

  “Het niet niks om je eigen bedrijf, je team en je zakenpartner en goede vriend na zoveel jaar te verlaten. Echter, ik blijf aan als adviseur, en behoud een klein percentage. Bovendien zal ik in mijn toekomstige rol als freelance consultant waar mogelijk de hulp inschakelen van mijn favoriete studio! Derk (de Geus, de andere oprichter van Paladin Studios — red.) en ik gaan samen namens Paladin naar de GDC in San Francisco. Vanaf maart sla ik dan mijn eigen weg in.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img