More

  [Nieuws] Winnitron 1000 nu ook in Nederland!

  Ja je leest het goed! De Winnitron 1000 staat nu ook in Nederland. In Utrecht om precies te zijn, bij de Dutch Game Garden. Geen idee wat een Winnitron 1000 eigenlijk is? Geeft niks, je bent niet de enige. Begonnen als een geintje door BitCollective, een groep indie gamedevelopers die hun werk op een bijzondere manier onder de aandacht willen brengen in de Canadese stad Winnipeg (of all places). Vandaar de naam van het apparaat: Winnitron. De 1000 is gewoon omdat het lekker bekt. Het apparaat is trouwens een oude 80’s arcadekast die zo is omgebouwd dat de nieuwste indie games er op draaien.


  Er is slechts één kast in Amerika in omloop die een tour maakt langs verschillende plekken. De games die er nu op draaien zijn niet de minste. Zo is daar onder meer Paper Moon (IGF winnaar 2007), Indie Brawl (2D fighter met bekende indie gamecharacters) en een exclusieve two player versie van de bekende iPhone game Cannabalt. Naast die ene kast in Amerika is er nu nog één buiten Amerika. In een kast die normaal gebruikt wordt voor Indigo, het initiatief dat Nederlandse indie games in het zonnetje zet, draait nu de Winnitron 1000. Ook Nederlandse indie games maken nu kans om opgenomen te worden in deze bijzondere kast. Met IGF nominaties voor Nederlandse games de afgelopen jaren is er genoeg keus.

  De Nederlandse versie van de Winnitron is een initiatief van BitCollective, Vlambeer, Dutch Game Garden en Paul Veer. De kast is het komende jaar op verschillende plekken te bespelen. Eerste locatie is de Global Game Jam eind januari in Hilversum.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img