More

  [Nieuws] iPhone-hit Angry Birds door Nederlanders geport naar PSP en PS3

  Vandaag verschijnt de succesvolle game Angry Birds op PlayStation Network voor PSP en PS3. De game is van iOS naar PSN geport door Abstraction Games uit Valkenswaard. Eigenaar Ralph Egas is trots dat zijn bedrijf de best verkochte iPhone game van vorig jaar (12 miljoen stuks) mocht overzetten van uitgever Chillingo: “We hebben al eerder Dracula – Undead Awakening succesvol voor ze omgezet naar PSP Mini, WiiWare en DSiWare. We maken nu deel uit van Chillingo’s (en dus inmiddels EA Mobile) multi-console DLC strategie. Dat betekent dat we de komende tijd aan de slag gaan met veel high profile games.”

  Abstraction Games kwam bij Chillingo in het vizier toen de uitgever vroeg om hun eigen WiiWare titel Potpourri te porten naar iPhone. Egas: “Wij (Egas werkt samen met Erik Bastianen – red) hebben toen Potpourrii in twee weken tijd geport naar de iPhone. Zij waren behoorlijk onder de indruk van onze prestatie. Potpourrii op iPhone was helaas geen doorslaand succes, maar ze waren in ieder geval overtuigd van onze technische producing en polishing kwaliteiten.” Op de Chillingo planning staan ongeveer 13 titels met in totaal 29 SKU’s, de komende tijd heeft Abstraction dus genoeg te doen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img