More

  [Terugblik] Thuis meespelen met Nationale Wetenschapsquiz was succes

  Op tweede kerstdag vorig jaar (vorige week dus) werd op televisie de vijftiende Nationale Wetenschapsquiz uitgezonden bij de VPRO. Dit jaar konden kijkers voor het eerst live meespelen op allerlei apparaten met een online functie. Het Amsterdamse ExMachina leverde daarvoor de techniek. Eigenaar Jeroen Elfferich is tevreden over dit eerste experiment: “We hadden duizenden deelnemers tegelijkertijd aan het spelen op een breed scala aan devices.”

  Door de nieuwe HTML5 client van ExMachina konden mensen meedoen vanaf Mac, PC, iPhone, iPad en diverse Android devices. In totaal liepen 15 vragen synchroon met de uitzending en speciaal voor de internetspelers waren twee bonusvragen en twee voorspellingen toegevoegd. De online spelers kenden zo hun eigen winnaar. Spelers konden hun score posten op sociale netwerken als Hyves en Facebook. Iets wat Elfferich op de avond dan ook trots deed: ‘Ik heb meegespeeld met de NWQ bij de VPRO. Ik had 7 vragen goed en behoor daarmee tot de top 7% spelers van Nederland!’, las het bericht.

  Elffrich ziet een grote toekomst voor dit soort interactieve televisie: “De Nationale Wetenschapsquiz is een jaarlijks programma en we hopen dat de volgende editie ook weer interactief wordt. Maar dat is nog ver weg. Eerder gaan we voor een ander programma een nog veel groter project lanceren, maar daar kan ik nog niets over zeggen.”

  Noot van redactie: Wij gokken op de Nationale IQ Test die 19 januari bij BNN wordt uitgezonden, maar daar later meer over.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img