More

  [Nieuws] Gamestudio thePharmacy in Uden failliet

  Vervelend nieuws zo aan het begin van het nieuwe jaar. De gamestudio van thePharmacy in Uden is failliet. De maker van games als Quest, Mega Mindy en Het Huis Anubis voor de Nintendo DS had volgens oprichter Frank Litjens het afgelopen jaar onder meer te kampen met tegenvallende verkopen.

  Vooral de game die in samenwerking met populair wetenschappelijk tijdschrift Quest werd gemaakt, verkocht minder dan vooraf was voorzien. Naast games ontwikkelde thePharmacy ook online campagnes, maar ook deze tak is nu gesloten. Op dit moment wordt een doorstart bekeken voor de filialen in Uden en Amsterdam, maar een eventueel voor te zetten onderneming zal zonder Litjens verder gaan: “Ik wil de zaak zo netjes mogelijk afhandelen, maar daarna moet ik nog eens goed bedenken wat ik verder ga doen.”

  thePharmacy produceerde games voor onder andere het Belgische Studio 100 (bekend van Mega Mindy en K3) en werkte samen met Nederlandse studio’s als Engine Software en Abstraction Games.

  -UPDATE- De redactie heeft uit eigen beweging een aantal comments verwijderd. Dit is niet de plek om een persoonlijke vete uit te vechten. We begrijpen de teleurstelling van onder meer het personeel, maar wij willen geen scheldkanonnades op onze site. Wij vragen daarvoor jullie begrip.
  -de redactie van Control-

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img