More

  [Nieuws] Virtual Fairground verliest bedrijfsonderdelen, personeel en directeur


  Het Amsterdamse Virtual Fairground, maker van de web based MMO Club Galactik, heeft onlangs drie bedrijfsonderdelen failliet laten verklaren. Het gaat om aparte BV’s, ondergebracht in de moedermaatschappij, waar externe klussen (zoals work for hire) waren ondergebracht. Twaalf werknemers zijn toen ontslagen waarvan acht inmiddels opnieuw zijn aangenomen. Bovendien is mede-oprichter Maarten Brands, die samen met Ilja Goosens de directie vormde van Virtual Fairgrounds, per direct opgestapt.

  Het verlies van de drie dochterondernemingen was volgens directeur Ilja Goosens nodig omdat een groot project uiteindelijk niet doorging. “We werkten hier inmiddels vier maanden met tien man aan en financierden dat zelf. Toen de opdrachtgever er de stekker uittrok, zagen we geen andere mogelijkheid.” Virtual Fairground is met het verlies van de onderdelen weer terug bij de core business, zegt Goosens: “Een deel van het team werkt aan de uitbreiding van Club Galactik en een ander deel is bezig met een groot nieuw project van een bekende gamestudio.” 

  Het vertrek van Maarten Brands was wat abrupt, maar niet geheel onverwacht. Brands: “Eigenlijk was ik van plan in de loop van 2011 terug te treden. Het bedrijf komt in een andere fase nu het pionierswerk is verricht. De dagelijkse leiding is in prima handen van Ilja Goosens.” De breuk is dan ook geen pijnlijke: “We zijn als goede vrienden uit elkaar hoor. Het is alleen niet te verkopen dat als je mensen moet ontslaan, je wel twee directeuren hebt zitten.” Wat Brands hierna gaat doen is nog niet zeker: “Ik neem rustig de tijd om me te oriënteren. Misschien ga ik iets meer hands-on met de dating sites die ik samen met mijn broers heb.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img