More

  [Nieuws] Eerste Nederlandse sprekers op GDC 2011 bekend

  De Game Developers Conference -dit jaar van 28 februari tot en met 4 maart in San Francisco- is voor de meeste ontwikkelaars de belangrijkste beurs van het jaar. Developers van over de hele wereld delen hun ervaringen op het gebied van gamedesign, tech en tools, art en programming. Maar ook onderwerpen als business en finance, legal en PR en marketing komen aan bod. Inmiddels zijn drie Nederlandse sprekers bekend gemaakt. Na de klik vertellen we wie.

  Gino van den Bergen

  Gino van den Bergen is een expert op het gebied van interactive physics. Hij heeft twee boeken geschreven over het onderwerp (Game Physics Pearls en Collision Detection in Interactive 3D Environments). Hij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en heeft onder andere gewerkt bij Playlogic Game Factory. Nu werkt hij als programmeur en game director aan serious games. Volg hem hier.

  Kees van Kooten

  Kees van Kooten werkt bij Virtual Proteins, een bedrijf dat medische virtuele simulaties maakt. Hij is daar verantwoordelijk voor bio-imaging en de visualisatie van complexe moleculen. Ook hij is gespecialiseerd in interactive physics en combineert dat met computer graphics. Na twee jaar Playlogic Game Factory stapte hij over naar Virtual Proteins. Hij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

  Sessie: Physics for Game Programmers

  In een hele dag wordt programmeurs de fijne kneepjes bijgebracht van gaming physics. Naast Van den Bergen en Van Kooten spreken onder andere ook Jim van Verth (Insomniac, makers van Ratchet & Clank en Resistance), Erin Catto (Blizzard Entertainment, World of Warcraft) en Glenn Fiedler (Sony Santa Monica Studios van God of War).

  Olivier Oosterbaan

  Olivier Oosterbaan is advocaat, gespecialiseerd in auteursrecht (IP) en IT recht. Hij houdt zich bezig met bijvoorbeeld het vastleggen en handhaven van IP rechten, het opstellen van (software) contracten en licenties met partners en klanten, een nieuw privacy reglement, of algemene voorwaarden en gebruiksvoorwaarden.  Oosterbaan heeft gestudeerd en gewerkt in Amsterdam, Brussel, Parijs en de VS en is advocaat sinds 2002. In 2009 richtte hij zijn eigen kantoor op.

  Sessie: Four Epic Legal Battles coming to a Court Near You

  In een paneldiscussies wordt ingegaan op vier mogelijke wettelijke valkuilen; gokken, het sluiten van een virtuele online wereld, de dominantie van platformhouders en privacy.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img