More

  [Tech&Tools] Lumion is niet voor games

  Eerder al meldden we al dat de Nederlandse enginebouwers van ACT-3D een nieuwe versie hebben gemaakt van hun ontwikkelplatform Quest3D, maar dat is niet het enige nieuwtje van de Leidse techboys. Lumion heet hun laatste speeltje dat op het eerste gezicht perfect lijkt voor gamesdevelopment.

  Sinds november is Lumion uit, een visualisatieprogramma waarmee gebruikers op eenvoudige wijze gerenderde omgevingen kunnen bouwen en presenteren. Met behulp van een 3D front-end interface en slechts bewapend met een grafische kaart kan zelfs een leek binnen de kortste keren 3D scènes in real-time weergeven. De visualisatiesoftware is vooral interessant voor architecten die het gebruiken voor presentaties, maar game-toepassingen zijn ook denkbaar.

  Real-time

  Creatie is simpel. Bergen ontstaan door met de muis te slepen en er is een uitgebreide library met bomen, voertuigen, mensen, dieren en gebouwen. Gebruikers kunnen die ook importeren van verreweg de meeste gangbare 3D-authoring pakketten. Het meest indrukwekkende is echter dat alle creatie real-time gebeurt. Wie tevreden is met het resultaat, kan foto’s of een filmpje maken van de omgeving (inclusief animatie) of in ’theatre mode’ met een fly-through camera door de scène heen zweven.

  Moeder-engine
  Ondanks dat Lumion in ACT-3D’s ‘moeder-engine’ Quest3D is gemaakt, is het niet mogelijk modellen en omgevingen uit Lumion te importeren in laatstgenoemd programma. Andersom evenmin. Licentie-issues zijn de oorzaak, erkent Ferry Marcellis van ACT-3D. Textures die gebruikers zelf in Quest3D of een ander programma hebben gemaakt, kunnen wel worden geïmporteerd in Lumion.

  Pronken

  De visualisatiesoftware is vooral interessant voor architecten die het gebruiken voor presentaties. Toch zou je met een beetje fantasie een game-omgeving kunnen neerzetten in Lumion, al is het dan alleen om mee te pronken, vooralsnog niet om daadwerkelijk in te spelen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img