More

  [Uit Nu!] Vlambeer mengt zich in de Super Meat Boy vs PETA discussie met Super Puppy Boy

  Ok, even wat achtergrondinformatie voor de holbewoners zonder internet. Hmm, die gaan dit ook niet lezen he? Nou ja, de volgende keer dat je een holbewoner tegen komt, leg ze dit dan maar eens uit. Super Meat Boy van indie developer Team Meat is een XBLA, Wii en PC game die goed is ontvangen door pers en gamers. In het spel speel je een stuk vlees dat zijn vriendin (verbandmeisje) uit de klauwen redt van een kwaadaardige foetus in een pot. Tot zover alles normaal.


  Super Puppy Boy van Vlambeer. Klik verder voor het hoe en waarom van deze game.

  Totdat PETA -Amerikaanse anti-dierenleed organisatie- de game gebruikte voor een parodie die de aandacht op een veganistische levenshouding moest vestigen. Dat is namelijk beter, volgens PETA. Die game heet Super Tofu Boy. In deze game is het verbandmeisje niet langer verliefd op het stuk vlees, maar gaat ze met de met de veerkrachtige Tofujongen. Super Meat Boy trekt dat niet en ontvoert zijn ex. De klomp fijngemalen en daarna geperste sojabonen trekt erop uit om zijn meisje te redden.

  Team Meat liet het er niet bij zitten en maakte Super Tofu Boy binnen no time een playable character in hun game. Daarin laten ze zien wat een smakeloze vleesvervanger die tofu toch eigenlijk is.

  Maar goed. Vlambeer dus. Zij steunen Team Meat met hun hommage aan Super Meat Boy. In Super Puppy Boy ben je het schattige hondje links die naar het schattige hondje rechts moet. Succes! Trouwens, hier kun je zien hoeveel puppy’s dit level niet hebben gehaald. Op het moment van schrijven 151.560.


  Wat een verhaal voor zo’n piepklein spelletje…

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img