More

  [Nieuws] Slecht weer? Niet voor online-games publishers!

  Brrrr, koud hè? Goed nieuws dus. Althans, voor iedereen die niet uren staat te vernikkelen op het perron al wachtend op de volgende trein (al dan niet tevergeefs). Het goede nieuws betreft vooral degenen die hun boterham verdienen met online-games. Zo zag Spil Games (altijd op zoek naar nieuwe medewerkers…) de traffic naar zijn gamesportals in het hevig getroffen Groot-Britannië met maar liefst 15 procent toenemen.

  Het Hilversumse bedrijf wijdde er zelfs een persbericht aan. “De toenames in specifieke genres suggereren dat vooral vrouwen en kinderen meer spelen.” De grootste toename zag het bedrijf bij puzzle-games, maar ook de op meisjes gerichte Dress-up games waren tijdelijk extra populair.

  Ook RealGames, uitgever van het populaire Zylom, is blij met het slechte weer. “Ja, dat is voor ons goed nieuws”, zegt Ard Bonewald, studiohoofd van het Eindhovense GameHouse, onderdeel van RealGames. “Wat Spil waarneemt, geldt ook voor ons. Winterweer is goed voor traffic. Andersom zien we in het voorjaar bij de eerste paar mooie dagen natuurlijk weer een afname.”

  Maar, werkgevers opgelet, niet alleen winterweer doet wonderen voor traffic. “We zien eigenlijk altijd een toename tijdens de lunchpauzes en dat blijft dan stijgen tot een uur of negen ’s avonds.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img