More

  [Uit Nu!] Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht

  Het is bijna onvermijdelijk dat een stad als Utrecht, die zeer actief is in de promotie en ondersteuning van gamesopleidingen en -industrie, een computerspel inzet om de eigen geschiedenis tot leven te wekken.

  Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht heet de game die in opdracht van het Utrechts Archief is gemaakt door Monkeybizniz, inderdaad een gamestudio uit Utrecht. Vanaf vandaag is de Flashgame hier gratis te spelen. Tijdtripper moet zorgen voor een grotere bekendheid van de geschiedenis van de stad Utrecht en het Archief.


  In het spel -een point-and-click adventure- zet hoofdrolspeler Tim per ongeluk de tijdmachine van Het Utrechts Archief aan, waardoor vier waardevolle historische voorwerpen verdwijnen. De speler leidt Tim door elf eeuwen Utrecht en herleeft belangrijke historische momenten. De verdwenen voorwerpen zijn onderdelen van de daadwerkelijke collectie van het Archief.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img