More

  [Nieuws] Mark Overmars is Neerlands invloedrijkste developer van afgelopen jaar volgens Amerikaans tijdschrift

  Het Amerikaanse tijdschrift GameDeveloper heeft in hun jaarlijkse Top 50 Mark Overmars als enige Nederlander opgenomen. De professor doctor wordt onder het kopje Programming geroemd voor Game Maker.

  Het blad noemt de gratis game engine een belangrijke middel voor gamesonderwijs met de overzichtelijke manier van blokjes schuiven en inpassen. Maar, zo vervolgt het artikel, als je denkt dat het alleen goedwillende amateurs zijn die Game Maker gebruiken, heb je het mis. Indie games als Spelunky en Seiklus tonen aan welke kwaliteit mogelijk is met de engine.
  Overmars zelf reageert verrast op zijn uitverkiezing: “Ach het is leuk dat ik genoemd word. Het zegt vooral iets over de acceptatie van Game Maker als development tool en daar ben trots op.”

  In de komende Control een uitgebreid interview met Mark Overmars over ruim 10 jaar Game Maker.

  Recente vacatures

  spot_img

  GDC 2023

  KRIJG 10% KORTING OP GDC ONSITE ALL ACCESS, CORE OF SUMMITS PASSEN MET CODE: 10OFF-CONTROL-MPV5X. KLIK HIERONDER OM JE PAS TE KOPENspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img