More

  [Serious] MCW Studio's bouwt trainingssimulator voor nieuw boorschip

  Het Rotterdamse MCW Studio’s bouwt een trainingssimulator voor het nieuwe boorschip ‘Noble Globetrotter 2’. Dat schip is een project van Huisman Equipment en wordt gebouwd voor het Amerikaanse Noble Drilling. MCW doet al jaren visualisaties en multimediaproducties voor Huisman, vandaar ook deze opdracht. Toch blijft het opvallend dat stadsgenoot MCW en niet bijvoorbeeld stadsgenoot VStep, een specialist in scheepvaartsimulators, een dergelijke klus is gegund.

  In het persbericht spreekt MCW van een ‘unieke samenwerking’, hoewel daar natuurlijk wat op af te dingen valt. Naast VStep is ook het Friese Grendel Games actief op dit gebied. Zo bouwde het een Virtual Engine Room voor het Maritieme Instituut Willem Barentsz. Voor de trainingssimulator van MCW en Huisman wordt de complete brug van het schip nagebouwd. Het virtuele uitzicht wordt geprojecteerd op zes grote schermen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img